FOSTERHJEM BARNEVERNET

0

 Barneverntjenesten for Bodø er interkommunal og inkluderer også barnevernet i Gildeskål, Hamarøy, Rødøy, Røst, Steigen og Værøy. Les mer om barnevernet i Bodø her.

 Avisa Nordland, Bodø Nu, Bodøposten, Ranaposten og NRK Nordland har alle skrevet om lovbruddene i barnevernet i Bodø. Les mer om barnevernet i Bodø her.

 Barnevern er en offentlig tjeneste, som har til hovedoppgave å sikre at barn og unge som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, og bidra til at barn og unge får trygge oppvekstvilkår.

 Det høres jo vel og bra ut det, men praksis sier at det er noe fullstendig feil med barnevernet i Norge. Derfor vil de fleste før eller senere i løpet av livet komme i direkte eller indirekte kontakt med barnevernet son for eksempel offer, pårørende eller overlevende.

 Derfor er det viktig for alle nordmenn å orientere seg om hva barnevernet er og hvilke nettressurser som finnes som kan være tl hjelp for deg, din familie, dine naboer eller arbeidskollegaer.

 StoppBarnevernet.com planlegger å skrive og publisere boken Stopp barnevernet! som inneholder 6 ulike saker som belyser måten barnevernet, sakkyndige psykologer, advokater og domstoler opptrer på og hvilke tragiske resultater det fører til for barn, foreldre, familie og samfunnet forøvrig.

 Se lovbruddene i barnevernet og følgene av lovbruddene, og ikke minst de manglende reaksjonene på lovbruddene innen barnevern i Norge hos ansvarlige myndigheter, politi og politikere. I denne boken får ofrene fortelle om sine traumatiserende opplevelser. Støtt produksjonen av boken her.

 Få et unikt innblikk i noen av de sjokkerende og grufulle skjebnene barnevernet, kommuneadvokater, barnevernsnemnder, sakkyndige psykologer og domstolenes sin praksis har etterlatt seg. Boken Stopp barnevernet! skal også fungere som utgangspunkt for dokumentarfilmen Stopp barnevernet!

 Dokumentarfilmen Stopp barnevernet! er en samling 6 groteske historier fra barnevernet i Norge, dokumentarfilmen tar utgangspunkt i boken Stopp barnevernet! som lanseres først.

 Se lovbruddene i barnevernet og følgene av lovbruddene, og ikke minst de manglende reaksjonene på lovbruddene innen barnevern i Norge hos ansvarlige myndigheter, politi og politikere. Støtt produksjonen av dokumentarfilmen Stopp barnevernet! her.

 Få et unikt innblikk i noen av de sjokkerende og grufulle skjebnene barnevernet, kommuneadvokater, barnevernsnemnder, sakkyndige psykologer og domstolenes sin praksis har etterlatt seg.

 Følg med på StoppBarnevernet.com og våre sosiale medier for trailere. Her vil du også få informasjon om teksting, oversetting og evt. oppfølgere.

 Barnevernet har en lang historie med overgrep. Helsetilsynet og Riksrevisjonen har gransket så og si alle sider ved barnevernet gjennom flere år, og har konkludert med knusende kritikk av saksbehandling og praksis gang etter gang. Barnevernet bruker da skylde på manglende kompetanse, er ikke det betryggende? Burde man ikke istedet være kvalifisert og egnet til arbeidet før man tiltrer stillingen?

 Barnevernet bruker ikke kommenter enkeltsaker i media, men barnevernet består av enkeltsaker. Hvis man ikke har noe å skjule, hvorfor skjule det? Tenk om andre offentlige ansatte i tjenesteytende sektor opptrådte på samme lysskye måte.

 Årsaken er nok at mange barnevernskontor rundt i landet bryter lover over en lav sko. Brudd på Grunnloven, Menneskerettsloven, Tvisteloven og Straffeloven ved grunnløse påstander, falske forklaringer, underslag, falske diagnoser, vitnepåvirkning og så videre er ikke uvanlige teknikker i barneverntjenesten. Dette finnes det utallige medieoppslag, offentlige rapporter, ofre og gjenlevende som bekrefter, i tillegg til endeløse domfellelser i EMD. Og dette har pågått over tiår. Det finnes noen hederlige unntak, men det er langt mellom solskinnshistoriene. Dessuten har FN konkludert med at barnevernet i Norge er rasistisk.

 I mange tilfeller er det ikke bare et enkelt lovbrudd i en sak, det kan være så mange og så grove lovbrudd at foreldre og pårørende helt mister oversikten, og i flere saker virker det være hensikten. Traumatiserte foreldrene protesterer sjeldnere.

 Fra 2002 til 2021 ble utrolige 23.543 barn omsorgsovertatt i Norge. Det betyr at en hel skoleklasse har blitt bortført av barnevernet hver eneste uke de siste 20 årene. Det vil si at det knapt er en eneste barnehage, skole, middles eller stor arbeidsplass som ikke har opplevd barnevernet i aksjon. Hundretusenvis av mennesker kjenner nå personlig til barnevernet, det er en stor velgergruppe.

 Er virkelig norske foreldre så mye mer rusavhengige, voldelige og sinnssyke enn foreldre i sammenlignbare land? Selvsagt ikke, da ville jo det vært skandalen, men skandalen er de rekordmange domfellelsene i EMD. Krenkelser av menneskerettighetene satt i system er butikk i Norge.

 Hovedårsaken til de ulovlige omsorgsovertakelsene er nok at tiltak i hjemmet er en kostnad for kommunen, men omsorgsovertakelse er en inntekt. Det kan være snakk om flere millioner per barn, over år kan det bli flere titalls millioner for flere barn. Det kan være avgjørende for en kommunes økonomi. Og blir barnet traumatisert og/eller pleietrengende av barnevernet kan kommunen få ekstra betalt. Slik sett virker de unødig brutale kidnappingene og isoleringene helt logisk økonomisk sett, de gir ofte mest utbytte fra sugerøret kommunen har i statskassen.

Barnevernloven Barnevernet

 Økonomi er også avgjørende for saksbehandleren i barnevernet, det er hovedmotivet for de som søker på ledige stillinger innen barnevern. Barnevernet sliter naturlig nok med å rekruttere saksbehandlere siden man risikerer å bli personlig strafferettslig ansvarlig for sine lovbrudd, og derfor er det ofte de minst attraktive i arbeidsmarkedet som søker seg dit. Følgelig vil du finne stillingsannonser med fraser som “kompetanse innen barnevern ikke påkrevd” eller lignende. Men hva skal man med kompetanse innen barnevern?

 I mars 2024 avsløre fagbladet Khrono at halvparten av studentene strøk på juss i barnevernet. I mange tilfeller skylder barnevernet på manglende kompetanse, men hva gjør man når saksbehandlere ikke engang evner å begripe at arbeidsoppgavene deres i realiteten er lovbrudd?

 Flere mener det ikke finnes utdannelse som gir kompetanse i barnevern i Norge. Mye er basert på ideologi, og utdanningen holder ikke faglig. Et forskerteam fra Høyskolen i Lillehammer konkluderte allerede i 2006 med at utdanningen til barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere ikke holder mål. De konkluderte bl.a. at “Helse og sosialfaglige profesjonsutdanninger fungerer kun som halvfabrikata”, og at “disse aldri skulle vært sluppet løs på befolkningen”. Les mer om dette i boken “Utakter” skrevet av forskerteamet ved Høyskolen i Lillehammer.

 Om en saksbehandler ikke kidnapper barn på tvilsomt eller ulovlig grunnlag, eller begynner å tilbakeføre barn kan nok saksbehandleren rett og slett måtte finne seg noe annet å gjøre. Barnevernet i kommunen kan da ha for mange ansatte i forhold til barn de har omsorgen for. Og saksbehandleren har sikkert boliglån, billån og strømregninger også. Naturligvis slutter en unormalt høy andel saksbehandlere kort tid etter de har begynt arbeidet, kanskje etter man innser hvilke skader man påfører andre, men hvem vil ansette noen som har jobbet i barnevernet? Flere saksbehandlere føler seg sikkert fanget i en slik situasjon.

 Dermed sitter man mange ganger igjen med saksbehandlere som ikke er egnet for oppgavene og man kan finne endel saksbehandlere som har manglende mentalisering og empati eller narsissistiske trekk og lignende da dette ofte avsløres raskt i andre jobbsammenhenger, men i barnevernet kan dette faktisk være en verdifull ansatt som stabilt produserer inntekter for kommunen.

 Normale barn er økonomisk fristende for barnevernets saksbehandlere i kommunen og fosterforeldre, barn med reelle problemer fra hjemmet er det sikkert ikke mange fosterforeldre som ønsker. De kan dermed ha lavere økonomisk verdi. Slik sett virker det igjen økonomisk logisk at vanlige barn tas fra normale familier og barn som burde vært tatt fra familier ikke blir tatt. Det finnes det utallige groteske eksempler på.

 Videre er mobbing, vold og andre overgrep i barnehage og skole som kommunen er økonomisk og/eller strafferettslig ansvarlig for, en potensiell stor kostnad for kommunen, men ved en omsorgsovertakelse gjennomført av barnevernet i kommunen blir kostnaden forvandlet til en inntekt for den samme kommunen. Og klager du på inhabilitet i barnevernet i kommuen kan du sikkert gjette på hvem som behandler habilitetssaken? Joda, det er barnevernet i den samme kommunen!

 Og klarer barnevernet traumatisere barnet eller til og med gjøre det avhengig av behandling, medikamenter eller rus, kan inntektene øke ytterligere. Igjen ser man at det moralsk forkastelige virker helt logisk om kommunen tenker at barnet ditt er en inntektskilde og ikke et menneske. Problemet er at barnevernets og domstolenes saksbehandling skaper NAVere, kriminelle, psykisk syke og fysisk sykere barn. Dette medfører til at over 100 barn i barnevernet tar selvmord hvert eneste år, det er flere enn som ble drept av terroristen Breivik på Utøya – hver eneste år. Og når barna dør, trenger saksbehandlerne nye barn. Denne praksisen er avskyelig.

Post a Comment

0Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

We love comments! We appreciate your queries but to protect from being spammed, all comments will be moderated by our human moderators. Read our full comment policy.

We love comments! We appreciate your queries but to protect from being spammed, all comments will be moderated by our human moderators. Read our full comment policy.

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(30)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top